Főszezonon kívül talán érdemesebb balatoni ingatlant venni, de az alábbiakért még így is csinos összeget kérnek. Most bemutatjuk a legdrágább balatoni ingatlanokat.

ingatlan Balaton

1. Telek kikötővel 2,6 milliárdért

A hirdetést nem bonyolították túl. Annyit írnak, hogy a több mint 70 ezer négyzetméteres telekhez tartozik egy hajókikötő és többféleképpen lehet hasznosítani. A hirdetés nem egyértelmű, ami a telekméretet illeti: az egyik sorban 75 735 négyzetmétert írnak, a másikban pedig 99 720 négyzetmétert.

2. Hévízi felújítandó kastély

A 1,57 milliárdért forintért hirdetett kastély a hirdetés szerint legszebb és legmagasabb pontján található és a 20-as években épült. A 4 ezer négyzetméteres kastély épületét fel kell újítani. Az ötszintes épületben 30 zuhanyzós szoba van, és jogerős építési engedély van arra, hogy 57 szobásra bővítsék az épületet. Van emellett még gyógyvizes medence öltözőkkel. Az ingatlan besorolása alapján 200 szobás szálloda is létesíthető a területen.  

3. Lellei ház sok extrával - 1,04 milliárdért

A több mint 1000 négyzerméteres, 2,7 ezer négyzetméteres telekkel  hirdetett balatonlellei 3 szintes házban van többek között úszómedence, saját mozi, szaunák, négyállásos garázs, saját autómosó is.

A három legdrágább ingatlant szerdán szedtük össze az Othontérkép, az Ingatlanbazár és az ingatlan.com adatbázisából. 

A Lakásgurut a Facebook-oldalán is lehet szeretni.