Például egy szállodának való épület a Duna-parton 4,5 milliárdért.

Kizárólag az árat néztük és a Budapesten hirdetett ingatlanokat. 

1. Komplett épület a Belgrád rakparton - 4,5 milliárdért

A Belgrád rakpart 13-15. szám alatt található az épület, amelyben a hirdetés szerint ötcsillagos szállodát lehet kialakítani. Az épület 6 szintes, összesen 100 szoba van benne, az alapterülete pedig 5 ezer négyzetméter. Így átlagosan 100 darab 50 négyzetméteres szobát lehet létrehozni, azaz egy-egy szoba ára - a hirdetési ár alapján - 45 millió forint. 

2. Szállodakomplexum a Hárshegyen - 3,7 milliárd forint

A II. kerület hárshegyi részén található az ingatlankomplexum, amely többek között egy új és egy régebbi szálloda mellett egy konferecniaközpontot is magban foglal. Összesen 172 szoba és 91 apartman található ott. A szállodákat külön-külön is eladják, az új hotelért 2,1 milliárdot, a régiért 1,6 milliárdot kérnek. 

2. Telek a Hungária körúton - 3,3 milliárd forint

Ezért a pénzért egy lakás-, iroda- vagy kereskedelmi beruházásra is alkalmas összközműves telket adnak, amelynek a felszínén 80 ezer négyzetméter beépíthető. A hirdetés szerint a Keleti pályaudvar 10 percre van. 

Az irodákat ebben az összeállításban nem szerepeltettük, és az Otthotérkép, az Ingatlan.com és az Ingatlanbazár adatbázisából szemezgettünk. Fontos továbbá, hogy az egyik legdrágábban hirdetett budapesti ingatlan a 4 milliárd forintos összegért kínált az egykor kaszinóként működő Várkert-kioszk, ám a legutóbbi sajtóhírek szerint az épületetet kormány visszavásárolná, ezért nem tettük fel erre a listára. 

A Lakásgurut a Facebook-oldalán is lehet szeretni.