Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kevés zöld hitelre alkalmas ingatlant hirdetnek Magyarországon

A 2021 októberétől elérhető MNB Zöld Otthon Programja magas összegű hitelt tesz elérhetővé maximum 2,5%-os kamatozással. Ahogy az várható volt, a zöld otthon programra alkalmas ingatlanok négyzetméterára emelkedni kezdett. A legnagyobb problémát mégsem ez jelenti, hanem az, hogy alig pár ezer zöld hitelre alkalmas ingatlant hirdetnek, így az érdeklődőknek igyekezniük kell. Lássuk, hogy hol, mennyi és milyen áron megvehető zöld otthon kompatibilis ingatlan van Magyarországon.

NHP zöld hitelre alkalmas ingatlanok százalékos megoszlása megyénként

Valószínűleg sokan nem lepődnek meg, hogy a legtöbb zöld hitelre alkalmas ingatlant Budapesten és Pest megyében árulják. A zöld otthon programra alkalmas ingatlanok 44%-át Budapesten hirdetik, míg Pest megye 23%-al képviseli magát.

Harmadik legtöbb NHP képes ingatlan Komárom-Esztergom megyében van (5%). Somogy megye, Bács-Kiskun megye és Hajdú-Bihar megye adja Magyarország zöldhitelre alkalmas ingatlanjainak a 4-4%-át, míg Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye és Zala megye 2-2%-át. A többi megyében nagyon kevés ilyen ingatlan található (1-1%).

További hasonló cikket találhatsz még a megveszLAK linktr.ee oldalán is. Ha szeretnéd tovább olvasni, akkor kattints ide.

0 Tovább

7 érv a szálcement lapok választása mellett

Az ingatlanok felújítása és építése is komoly lendületet kapott az utóbbi időszakban. Ezen a téren a modern megoldások ma már hazánkban is elérhetők, így bárki könnyebben és gyorsabban újíthatja fel otthonát, ingatlanját. Ezen a téren a szálcementből készült burkolati elemek igen népszerűek, ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttünk X érvet a szálcement lapok választása mellett.

1, Komoly értéknövekedés érhető el

A szálcement burkolati elemek egyik legnagyobb előnye, hogy nagy mértékben megnövelhetik az adott ingatlan értékét. Egy teljesen új homlokzati burkolattal rendelkező ingatlan ugyanis nem csak esztétikusabb, hanem így eladhatóbb is lehet a mai viszonyok figyelembevételével.

0 Tovább

Kis megtorpanás után újra drágulnak az ingatlanok Szegeden

Szegeden az ingatlanárak 2014-óta szinte folyamatosan emelkedő tendenciát mutatnak. Egyedül 2019 tavasza és 2021 tavasza között állt meg a drágulás. Azóta viszont újra a korábbi meredek emelkedést láthatjuk a szegedi ingatlanpiacon.

Míg 2015 elején még csak 210000 Forint volt a szegedi lakóingatlanok átlagos négyzetméterára, 2021 decemberében már átlagosan 523000 forintot kérnek, vagyis 7 év alatt 2,5 szeresére drágult az eladó szegedi lakások és családi házak ára.

0 Tovább

7 éve töretlenül emelkedik az ingatlanok ára Székesfehérváron

Sokan évek óta hangoztatják, hogy most aztán végre kidurran az ingatlanlufi és az árak emelkedése megáll, vagy a visszájára fordul, de ha megnézzük Székesfehérvár ingatlan statisztikáit, akkor azt lehet csak látni, hogy 2014 óta szinte töretlenül emelkedik az ingatlanok átlag négyzetméterára.

Míg 2015 januárjában 220000 forintba került egy lakóingatlan átlagos négyzetméterára, 2021 decemberében már 560000-t kellett fizetni négyzetméterenként átlagosan, vagyis 7 év alatt több, mint 2,5 szeresére drágult az eladó Székesfehérvári lakások és családi eladó fehérvári házak ára.

0 Tovább

Még mindig keresi új tulajdonosát a Szegedi halászcsárda

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács Győr sétáló utcájában található halászcsárdája egy lakással együtt 700 millióért vehető meg, ami nagyon jó ár egy ilyen nagy múltú és híres ingatlanhoz képest. Ráadásul szinte példátlan módon a tulajdonos vissza is bérelné az ingatlant így a befektetőknek ez példátlan lehetőség, mivel a megtérülés szinte garantált.

Szegedi Halászcsárda

Frank Sándor több mint két évtizede üzemelteti Szeged és az ország két legismertebb halászcsárdáját, a Roosevelt téri és a Fehértói Halászcsárdákat Szegeden. 2009-ben nyitotta meg budapesti éttermét, a Belgrád rakparton, majd 2017-ben Győr belvárosában.

0 Tovább

lakasguru

blogavatar

Lakás, kégli, kulipintyó, hajlék, pecó, kvártély - ők lesznek a főszereplők.