A családi ház iránt érdeklődők számára megvannak azok a kritikus területek, amelyekre fokozott figyelmet szoktak fordítani az ingatlanportálok böngészésekor.
Ilyen lehet például a tetőszerkezet kora, a hőszigeteltség, a nyílászárók tulajdonságai, és nem meglepő módon: a kert állapota is.

Egy szép és rendezett kert már a képeket nézegetve is azt a benyomást keltheti magáról az ingatlanról, hogy annak állapota nem különb, a tulajdonosai odafigyeltek rá, szépen ápolták.
De vajon melyek azok a berendezések, melyek egy kertet igazán vonzóvá tehetik? Egy szépen kialakított virágágyás, vagy akár egy fészer, mind esztétikában, mind a funkcionalitásban rendelkezik hozzáadott értékkel, akárcsak egy gyermekek számára kialakított saját játszótér.

Van azonban egy kerti elem, melynek a figyelem felkeltési faktora jóval kimagaslik a többi lehetőség közül, és ez a tulajdonsága az ingatlan értékesítésekor is előnyhöz juttatja az eladót. Ez a kiegészítő nem más, mint a kerti medence.

medence polimedence polipropilén medence

 

Mondanom sem kell, hogy egy privát kültéri medence megannyi örömöt rejthet magában korosztálytól függetlenül. Alkalmas lehet sportolásra, egészség megőrzésre, masszázsra, a gyermekeknek határtalan játékra, vagy csak egyszerű pihenésre egy fárasztó munkanap után.

Egy esztétikusan kialakított medence ugyanakkor nem csak kényelmi értékkel bír, hanem könnyen növelheti az ingatlan kelendőségét és akár az árát is a piacon. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy jelentős kényelmi faktoruk miatt igen magas presztízs értekkel bírnak a medencés ingatlanok, másrészt a kínálati piacon nagyon kevés ilyen ingatlan található jelenleg.

Egy szépen kialakított, nem elhanyagolt medence akár 5-8%-kal is növelheti az ingatlanunk értékét, nem beszélve arról, hogy segít kitűnni a telített ingatlanpiacon. Valljuk be őszintén: egy olyan ingatlanhirdetésen nekünk is megakad a szemünk, ahol egy szép épített medence látható a kertben!

A fentiek tükrében érdemes lehet kertes házunk esetén befektetni egy saját medencébe. Ám amennyi előny, annyi kérdés is felmerülhet a kialakítással kapcsolatban.
Vizsgáljunk is meg pár sarkalatos pontot, hogy eloszlassunk a rosszul beidegződött közhiedelmeket!

medence polimedence polipropilén medence

A kerti medence csak a tehetősek kiváltsága?

A gazdasági válság óta jelentősen csökkentek a kerti medencék építési árai, így évről évre egyre többen engedhetik meg maguknak a kikapcsolódásnak ezt a formáját.

Már nem kell 3-4 milliós beruházásra gondolni, hiszen egy átlagos méretű (6 x 3 x 1,5 méteres) műanyag medence ára gépészeti rendszerrel és több kiegészítővel együtt 1,5 millió forint körül megáll. Persze ez még mindig magas összegnek tűnhet, de ha párosítjuk a kényelmi értékkel, valamint a 15-20 éves élettartammal, továbbá azzal, hogy az alapárát visszahozza az épület értékesítésekor, akkor egy saját medence építése értékálló beruházásnak minősül.

Milyen medencét válasszunk?

A magasabb szintű privát kényelemre való igény az elmúlt években igencsak megnőtt, így mára már számtalan megoldás közül választhatunk. Akadnak olcsó termékek is, ilyen például a merevfalú medence; illetve prémium megoldások is, mint például az üvegszálas medencék.

Általános javaslat, hogy nem érdemes a gyengébb minőségű, olcsó terméket vásárolni, mivel azok élettartama 2-3 év, nem esztétikusak és természetesen semmi értéket nem képviselnek az ingatlan későbbi értékesítésekor.

A túl drága medencék bár nagyon impozánsok, de nem nyújtanak annyival többet a használójának, mint amennyivel több kerülnek, így a többletköltséget nem tudjuk később érvényesíteni az ingatlan eladáskor.

A piacon fellelhető legkifizetődő megoldás a polipropilén medence lehet. Ez a típus a felső középkategóriát képviseli, mind árban, mind értékben. Jellemzője, hogy hosszú az élettartama (minimum 20 évre számíthatunk), kedvünk szerint bővíthető, alakítható, illetve esztétikus látványt nyújt a kertben.

Nagy előnye továbbá, hogy a telepítése a süllyesztett medencék körében nagyon egyszerűnek minősül. Nem kell hetekig építkezni a kertben, feltúrni és lebetonozni a szabad felületeket, tehát ezzel a medence típussal megóvhatjuk a kert állagát is.

medence polimedence polipropilén medence

Hogyan zajlik egy műanyag medence megrendelése?

Az internet korában lényegében nagyon egyszerű már az ügyintézés és a megrendelés is. Egyszerűen fel kell kutatni a keresők segítségével az elérhető medenceforgalmazókat, majd egy árajánlatot kell kérni a munkára.

Mi is megtettük ezt, hogy tisztában legyünk az árakkal és a feltételekkel. Több ajánlat átvizsgálása során jutottunk arra, hogy műanyag medence esetén jelenleg a Polimedencéhez tartozó medence árak a legmeggyőzőbbek.

A cég nem csak a medencetestet tudja legyártani akár 2 hét alatt, de a telepítést is elvégzi, ráadásul most 50% kedvezményt ad a medencére, ha homokszűrős gépészetet is vásárolunk a medencetest mellé. Az meg ugye elengedhetetlen, ha tiszta vízben szeretnénk fürdeni.

A medence akció és a kedvező ár mellett úgy tűnik, hogy a cég minden segítséget megad a medencetulajdonosoknak: saját blogot vezetnek, több esztétikusan elkészített leírásuk is van a gépek használatáról, a vegyszerezésről, vagy éppen medencében űzhető játékokról gyerekeknek.

medence polimedence polipropilén medence

Az ajánlatkérést követően a medencés cégek általában díjmentes felmérést is végeznek, amikor megtekintik a medence helyét a kertben. Ilyenkor meg lehet beszélni személyesen is az egész folyamatot, a gödörásástól a medence szállításáig. Az egész folyamat a Polimedence tolmácsolása szerint maximum 2 hetet vesz igénybe tavasszal, nyáron 3-4 hetet, hiszen akkor van csúcsszezon.

medence polimedence polipropilén medence

Ha elkészült a medencénk már nincs is más dolgunk, mint élvezni azt minden előnyével együtt. Természetesen egy kerti medence birtoklása nem csak pihenésből áll, ne felejtsük el rendszeresen tisztítani, karbantartani, hogy ha esetleg a későbbiekben az ingatlan eladására adjuk a fejünket, akkor egy vonzó képpel az értékesítési verseny élére kerülhessünk vele!