Egyre többen gondolkoznak Magyarországon azon, hogy szeretnének venni egy ingatlant külföldön, akár nyaralónak, vagy oda költözés céljából, vagy akár befektetésnek. A magyarországi ingatlan hirdetési portálokon jellemzően nem lehet hirdetni külföldi ingatlanokat. Ezen változtatott most az egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portál, a megveszLAK.hu.

 

2022 szeptember 14-étől a megveszLAK-on a külföldi ingatlanok egy teljesen önálló menüpontot kaptak (a menüpont az asztali böngészőben a menüsávon, a mobil böngészőkben a láblécben található).

A menüpont ugyanolyan könnyen használható mobilon és asztali változaton is, ahogy a megveszLAK összes többi oldala. A kereső az ország választóval bővült ki, amivel jelenleg 26 ország közül lehet választani, de az igényeknek megfelelően az országok listáját bővíteni fogjuk.

A legnépszerűbb oldalak kaptak külön linket is, hogy a külföldi ingatlant keresők még kényelmesebben tudják használni a keresőt, mint pl. az ausztriai ingatlanok, vagy a horvátországi ingatlanok, melyek nagyon népszerű célországok a keresők körében. Sokan keresnek még ciprusi ingatlanokat és spanyolországi ingatlanokat is.

A szűrő feltételek között érdemes még beállítani a minimum és a maximum árat is, hogy pontosabb találati listát tudjon adni az oldal. A megveszLAK-on EUR-ban és forintban lehet feladni ingatlan hirdetést, de a keresés minden esetben forintban történik (a rendszer napi árfolyamon átváltja az eurót forintra a kereséshez.

A hirdetések képeinek bal alsó sarkában lévő ikon jelzi, ha az ingatlanhoz megadtak youtube linket is. A hirdetésre rákattintva, a hirdetésben az asztali változatnál a képgalériában meg is jelenik a videó. A mobil eszközökön ehhez a képgaléria alatti (bal oldalon található) ikonra kattintva lehet megnézni a videót.

A külföldi ingatlanok keresési lehetőségén kívül nagyon sok féle egyedi keresési lehetőség is van, mint például az energiatakarékos házak és lakások keresése, az akadálymentesített ingatlanok keresése, garzon lakások, parasztházak, kertkapcsolatos lakások stb. keresése. A lakás eladást segítő cikkben a plusz funkciókról is olvashatsz bővebben.