A lakás eladása bármilyen egyszerűnek is tűnik, mégsem olyan egyszerű dolog. A lakás az emberek többségének a legnagyobb vagyontárgya, ezért nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és milyen áron tudja eladni. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amik a lakás hirdetéshez és eladáshoz kapcsolódnak és segít az embereknek.

 

9 tipp a jó ingatlanhirdetés fotók készítéséhez

Az ingatlan hirdetési portálok tele vannak rossz minőségű, vagy egyenesen katasztrofális képekkel hirdetett ingatlanokkal. Pedig a sikeres értékesítéshez a fotók nagyon fontosak.
A potenciális érdeklődők a fotó nélküli (kivéve a telkek), vagy csúnyán fotózott hirdetéseket többnyire meg se nézik, az eladók meg várják a csodát. Ha az ingatlanodat gyorsan, jó áron szeretnéd eladni, fontos, hogy jó minőségű, informatív képeket készíts a hirdetéshez.

7 szuper tipp figyelemfelkeltő ingatlanhirdetés szöveg íráshoz

Szeretnéd mielőbb eladni az ingatlanod? A sikeres értékesítés egyik fontos eleme a jól megírt ingatlanhirdetési szöveg, hogy a nézelődők figyelmét fel tudd kelteni. Persze ez nem annyira könnyű feladat, de azért nem kell írói vénával rendelkezni hozzá. Sokan úgy gondolják, hogy elég pár szóban jellemezni az ingatlant, ami a méretre, árra és elhelyezkedésre vonatkozik és már dőlni is fognak a vevő jelöltek.

Eredményes lakás, ház eladás fontos eleme az alaprajz

Ebből a cikkből megtudhatsz minden lényeges információt arról, hogy miért és hogyan készíts alaprajzot az ingatlan hirdetésedhez (hogyan állj neki az alaprajz készítésnek a felméréstől az elkészítésig). Azonnal használható tippeket és működő megoldásokat ismerhetsz meg.

Alaprajz készítés egyszerűen, gyorsan

Az ingatlan hirdetéskor az egyik legfontosabb, hogy minél alaposabb információkkal lásd el az érdeklődőket. A jó fotók mellett az alaprajz is rengeteg információt hordoz. Sok ingatlan keresőnek számít az, hogy milyen beosztású a lakás, mekkorák a szobák, honnan hova nyílnak. Az alaprajz abban is segít, hogy előszűri a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. 2020 októberétől már a megveszLAK-on is készíthetsz alaprajzot. Lássuk, hogyan kell pár perc alatt elkészíteni egy alaprajzot.

Home staging

Az ingatlan eladásakor az egyik legjobb befektetés a home staging, amelyet megtehetsz, hogy gyorsabban és lehetőleg magasabb áron tudd eladni az ingatlant. Az ingatlan eladásakor az első benyomás hihetetlenül fontos és ezt az első benyomást többségében az ingatlanról készített képekkel kell elérni egy ingatlan hirdetésben. Ebből a cikkből minden lényeges infót megkaphatsz a home staging-ről.

 

Lakásfelújítás eladás előtt

A lakáseladás előtt mindenképp érdemes elgondolkozni a felújításon is. A vásárlók általában kevésbé szeretik a felújítandó ingatlanokat, inkább a jó állapotú lakásokat keresik. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ingatlanról van szó, illetve, hogy milyen munkákat szeretnének elvégezni. Lakásfelújítás előtt alaposan át kell gondolni, hogy mit éri meg megcsinálni és mit nem. Ebben próbálunk meg segíteni Neked.

Lakásfelújítási támogatás

A Magyar Közlönyben megjelentek a részletek a 2021 január 1-étől igényelhető lakásfelújítási támogatásról, így most már pontosan lehet tudni, hogy ki, mire és milyen feltételekkel igényelheti az otthonfelújítási támogatást. Érdemes előre tájékozódni, mert a támogatást utólag fizeti ki az államkincstár és így könnyen mellé lehet nyúlni. Lássuk részletesen, hogy mit kell tudni a támogatásról.

Ingatlan eladás menete

Az ingatlan eladása sokszor hosszú és körülményes folyamat. Az internet és az ingatlan hirdetési portálok terjedésével egyre többen gondolják úgy, hogy az ingatlan eladáshoz nem akarnak igénybe venni ingatlanos szakembert. Van, akinek sikerül is eladni a saját ingatlanát, de sokan a végén mégis csak engednek az ingatlanosok ajánlatának a sikertelen próbálkozások után. Lássuk, hogy miből áll az ingatlanosok munkája.

Ingatlan ajándékozás

Mindannyian adtunk és kaptunk már ajándékot. A szokásos, kisebb értékű ajándékok ajándékozásnál sokkal ritkább azonban az ingatlan ajándékozás. Az ajándékozó ilyenkor is ingyenesen, ellenszolgáltatás nélkül ruházza át a tulajdonjogot másra, mégis sokkal bonyolultabb és kockázatosabb konstrukcióról van szó, mint ingóságok esetén. A Visegrad+ Legal Illés és Németh Ügyvédi Társulás szakértői, Dr. Németh József ügyvéd és Dr. Balogh Levente ügyvédjelölt által írt cikkben az ingatlanok ajándékozásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat, veszélyeket és lehetőségeket ismerheted meg.

Mire érdemes figyelni az ingatlanvásárlás kapcsán

Egy új ingatlan vásárlása az egyik legnagyobb döntés sokunk életében, hiszen a sokáig gyűjtögetett pénzünket most végre befektetjük új otthonunkba, ezért is döntésünket alaposan át kell gondolnunk. Mostani cikkünkben arról ejtünk pár szót mire érdemes figyelni az ingatlanvásárlás kapcsán, hogy biztosan a legjobb döntést hozzuk.