Az ingatlanok felújítása és építése is komoly lendületet kapott az utóbbi időszakban. Ezen a téren a modern megoldások ma már hazánkban is elérhetők, így bárki könnyebben és gyorsabban újíthatja fel otthonát, ingatlanját. Ezen a téren a szálcementből készült burkolati elemek igen népszerűek, ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttünk X érvet a szálcement lapok választása mellett.

1, Komoly értéknövekedés érhető el

A szálcement burkolati elemek egyik legnagyobb előnye, hogy nagy mértékben megnövelhetik az adott ingatlan értékét. Egy teljesen új homlokzati burkolattal rendelkező ingatlan ugyanis nem csak esztétikusabb, hanem így eladhatóbb is lehet a mai viszonyok figyelembevételével.

 

2, Multifunkciós megoldást kínál

A szálcementes burkolati megoldásokkal manapság már több téren is számíthatunk. Felhasználhatók ugyanis tetőfelújítás során, valamint homlokzatburkolati felújítások során is. Lényegében tehát akár egy ingatlan teljes külsejét felújíthatjuk ennek a megoldásnak hála.

3, Nincs szükség szerkezet erősítésre

A szálcement lapok a saját alacsony súly miatt tetőfelújítás során nem igénylik a tetőszerkezet megerősítését. Sőt mi több arra sincs szükség, hogy homlokzat burkolat kialakítására bonyolult, költséges tartószerkezetet kerüljön kialakításra. Ennek köszönhetően akár hőszigeteléssel is fel lehet helyezni ezeket a burkolati elemeket a külső felületre anélkül, hogy túl kellene lépni az építési vonalon.

4, Modern házzá varázsolhatjuk ingatlanunkat

Ahogy már említettük a szálcementes lapok tetőfedésre és homlokzatburkolásra is egyaránt alkalmasak lehetnek. Ennek hála tulajdonképpen akár teljes átalakítást is végezhetünk és homogén, „átforduló” homlokzat kialakításával egy roppant modern ingatlan benyomását kelthetjük. Így akár egy több tíz évvel ezelőtt épített ingatlan is modern külsőt kaphat majd.

5, Roppant széles kínálatból választhatunk

A szálcementes lapok melletti egyik másik komoly érv, hogy szinte saját magunk alakíthatjuk ki az adott ingatlan megjelenését. Az ilyen típusú homlokzati burkolatok ugyanis különféle színekben és árnyalatokban kaphatók, így a tető és a homlokzat valóban személyre szabható.

A színválaszték ugyanis szinte minden színt tartalmaz a modern szürke színektől a meleg árnyalatokig. A klasszikus választás gyakran egyszínű változat; bár néhány éles színes kiemelés is választható.

6, Könnyen kombinálhatók

A lapok elrendezésének ráadásul számos módja van. Egy-egy speciális elrendezési móddal lehetőségünk nyílhat a legkülönbözőbb építészeti hatás létrehozására, és meghatározhatjuk az ingatlan megjelenését.

A szálcement lapok tökéletesen párosíthatók a természetes fával vagy kővel, gyönyörű és modern megjelenést hozva létre. Biztosíthatja az átmenetet a fa meleg tulajdonságaitól a lapok kifinomult kialakításával párhuzamosan, vagy a falnak rusztikus megjelenést kölcsönözhet harmonizálva a téglával.

7, Tartós megoldást kínál

Amennyiben szálcement lapot szakértőktől szerzünk be, akkor biztosak lehetünk benne, hogy se csapadék, se szélvihar, se hőség, se a gombásodás nem károsítatja ingatlanunk burkolatát. A minőségi gyártók ugyanis igyekeznek az időjárási körülményeknek ellenálló megoldásokat kínálni mindenki számára.

Ennek köszönhetően ezek a burkolati anyagok hosszú élettartammal rendelkeznek, karbantartástól mentesek lehetnek, amiben a fagy, vagy épp a magas hőmérséklet sem tehet kárt.

Összegezve

A szálcement lapok tehát több okból is előnyös választásnak bizonyulhatnak, ami miatt érthető módon egyre szélesebb körben elterjedt választásnak bizonyulnak.