Abban az esetben, ha új otthonra vágyunk és szeretnénk megválni jelenlegi ingatlanunktól, nem árt ha bevetünk egy pár dolgot, hogy mindenképp sikerrel járjunk. Mostani cikkünkben megemlítünk 8 tippet, hogy könnyebben adhasd el az ingatlanodat.

1, Nézzünk úgy az ingatlanra, mintha NEM a miénk lenne!

Legelső lépésként tekintsünk a vevő szemével ingatlanunkra és alaposan nézzük át otthonunk minden részét, képeljük azt, hogy meg akarjuk vásárolni a lakást és keressük az ott rejtőző hibákat. Ám ha ez mégsem működne, mert már hozzászoktunk otthonunk látványához és hibáit szinte már észre sem vesszük annak apróbb hiányosságait, jó ötlet, ha megkérünk egy ismerőst, hogy segítsen min kéne változtatnunk a könnyebb eladás érdekében.

 

2, Ha szükséges fessük le a szobákat, falakat!

A falak festése mindenképp ajánlott felújításkor, hogy új hatást tükrözzön lakásunk, a legjobb színek amikkel biztos nem nyúlhatunk mellé a barátságosabb és semleges színek, mint például bézs, pasztell szürkék vagy a tört fehér árnyalatai. Ráadásul a falfestést akár mi magunk is elvégezhetjük egy kisebb utánajárást követően.

3, Igyekezzünk szellősen berendezni a helyiségeket!

A bútorok mennyiségével és elrendezésével is sokat javíthatunk egy ház értékén, a célunk legyen egy világos és szellős szoba, ahol minimális bútor található és kerüljük a túlságosan személyes berendezéseket, tárgyakat is. Különféle díszítő elemekkel sokat dobhatunk szobánk megjelenésén például egy virágcsokor vagy gyertyák csodákat tehetnek a szoba összképének.

4, Kísérletezzünk a hangulatos világítással!

Sokan nem is sejtik, de a világítás is sokat javíthat házunk értékén ezért a legjobb, ha fényesebb világítótesteket szerzünk be eladás előtt. Alkalmazhatunk fali és álló lámpákat is egyszerre vagy akár szekrényekbe és polcokba épített lámpákat, amikkel igazán elegáns hatást kelthetünk.

5, Hívjunk szakembert a javítani valóhoz!

Az apróbb javítani valókat eladás előtt mindenképp csináltassuk meg, hiszen ezek ára nem olyan vészes és az árának többszöröse is visszajöhet az eladásból és így a vevő sem fogja azt érezni, hogy rengeteg munka van az új házzal. Az ajtócserét vagy burkolatcserét jobb az új tulajdonosra hagyni mivel lehet, hogy azokat saját ízléséhez igazodva úgyis lecserélné.

6, Pár jó fénykép aranyat érhet!

A fotóknál figyeljünk arra, hogy semmiképp se sötétbe vagy félhomályba fotózzunk, hiszen ez sokat ront minőségén, hangulatán és térérzetén is. A legjobb, ha napsütésben fotózunk, mikor jók a fények és minden látszódik a fotókon is, akár panorámafotókat is készíthetünk, hogy majdnem az egész szoba beleférjen a képbe. Íme kilenc tipp a jó fotók elkészítéséhez.

7, Alaposan takarítsunk ki!

Házunk felkészítésének egyik legfontosabb része az alapos takarítás, mint például a bútorok áttörlése, festés utáni rendrakás, ablakok tisztítása és a kert rendbe rakása, ha rendelkezünk vele.

8, Napos, szép időben az ingatlan eladás is könnyebb!

Senki sem szeretne egy szürke és esős napon lakásokat nézegetni, ezért a legjobb, ha az ingatlan eladás során olyan napot választunk, amikor az előrejelzés is jó időt mond, így ha kertes házról van szó az udvart is könnyebben bemutathatjuk.

Összegezve

 

Abban az esetben ha betartjuk ezt a pár trükköt ingatanunk eladása is sokkal könnyebbé válik és az sem kizárt hogy így akár több jelentkezőnk is lesz. Értékbecslés Somogy, Tolna és Baranya megyében is igénybe vehető, érdemes tehát alaposan megfontolni a szolgáltatás igénybe vételét.