A nappali nemcsak a lakásunk ékes dísze, ahova bármikor elbújhatunk, de ennek a helyiségnek fontos funkció is vannak. Ahhoz azonban, hogy kellemes enteriőrt alakíthassunk ki, nem szükséges drága holmikat beszereznünk. Számos olyan kellék van, amellyel látványos eredményeket érhetünk el. Szó lehet például a rég elfeledett komódokról vagy éppen dohányzóasztalokról egyaránt.

De vajon melyek a nappali elengedhetetlen elemei? Ebből a cikkből minden kiderül!

A nappali berendezése

Míg a lakás nagyobb része esetében a felújítás során sokat kell költenünk, addig a nappalinál elegendő pár apróság, hogy változást érhessünk el. Csak körbe kell nézni a különböző kiegészítők között és kiválasztani a megfelelő darabokat. De mire lehet szükség?

 

Dohányzóasztal

A barátságos és praktikus helyiség kialakításához tárolókra és egyéb bútorokra is be kell ruháznunk. A dohányzóasztalok online vásárlásával sokat dobhatunk egy unalmas sarokban. Manapság kávés asztalnak is hívjuk azokat a darabokat, amik a nappalik központi elemei is lehetnek. Érdemes tehát valamilyen elegáns, praktikus és tartós terméket választani, amely fából vagy éppen fémből és üvegből készültek. A formák tekintetébe is hatalmas a választék, hiszen létezik hagyományos téglalap alakú, kerek, illetve ovális, de ma már gyártanak egészen exkluzív változatokat is. Legyen szó rusztikus, vintage, modern, vagy éppen minimál stílusról, ezeket bárhová könnyedén beilleszthetjük az otthonunkba.

Komód

Mindenképpen szót szerettünk volna ejteni a lakberendezés újra felfedezett darabjáról. Egy komód ugyanis rendkívül praktikus, hasznos és nem utolsó sorban mutatós darabja lehet a helyiségnek. Akár sarokba helyezzük, akár térelválasztónak használjuk, esetleg egy polc mellé tennénk le, mindenhol jól jön egy plusz tároló. Legtöbben a fából készült verziót választják, amely lehet fehér, sonoma tölgy, sötétebb tölgy, vagy éppen bükk egyaránt. Bármelyik mellett is döntünk, biztos sikert aratunk majd a családban!

Ülőgarnitúra

Talán említeni sem kell, hogy egy igazán kényelmes ülőgarnitúrára mindenkinek szüksége van. A hangulatos és komfortos otthon kialakításának egyik fontos eleme egy kanapé, fotel, esetleg egy sarokülő. Ehhez választhatunk lábtartót, illetve puffot egyaránt. Fontos elvárás ebben az esetben, hogy kényelmesen el lehessen rajta dőlni, nyújtózni, illetve feküdni. Választhatunk elemes darabot is, amelyeket kedvünkre tudunk variálni. Egy színes kanapé ráadásul extravagánsság teheti a nappalit, amitől még a kedvünk is jobb lesz egy hosszú nap után.

Összegezve

Az otthonunk elengedhetetlen kellékeire a nappaliban is szükség lesz. Mindenképpen szerezz be egy kényelmes fotelt, egy praktikus tárolós komódot, illetve egy dohányzóasztalt egyaránt. Ezek mindegyikének megvan a maga funkciója, amikkel megkönnyíthetjük a mindennapokat. Az asztalon megihatjuk a reggeli kávénkat, a komódba elrejthetjük az apróságokat, az ülőkén pedig elfogyaszthatjuk az esti rágcsákat a választott film mellé.