Sokszor hallani, hogy egyesek berzenkednek az ingatlanközvetítő szó hallatán, mondván hogy semmi hasznuk és csak lenyúlják a maguk kis jutalékát mindenfajta munka nélkül. Sajnos ez az eset is előfordulhat, ha egy megbízhatatlan és szakképzetlen közvetítőt bízunk meg. Azonban ha egy sok éves tapasztalattal rendelkező, tisztességes ingatlanost keresünk, akkor ez a veszély nem fenyeget mindet, ráadásul minden csak könnyebbé válhat segítségével. Az alábbiakban éppen ezért azokat az okokat gyűjtöttük össze, hogy miért vegyük igénybe az ingatlanközvetítői szolgáltatást.

 

Profi szakember mérheti fel az ingatlant!

A profi ingatlanközvetítők kiválóan képesek felmérni az adott ingatlan paramétereit. Ezt az ingatlanközvetítői képzéseket is fajsúlyosan oktatják. A legtöbb ingatlanközvetítő már az ingatlan helyszíne és tájolása alapján képes változtatni a kikiáltási árat.

Emellett a helyszíni felmérés során az ingatlan állapotát is kiválóan felmérik a kvalifikált ingatlanközvetítők. Ezt követően megállapítják, hogy a ház állapota:

  • új építésű
  • újszerű
  • felújított
  • felújításra szoruló

Mindezek ismeretében a közvetítő segít egy reális eladási árat képezni számunkra, amivel meghirdetésre kerülhet az adott ingatlan.

Beszerez minden eladáshoz szükséges papírt!

Az ingatlan eladása során számos olyan engedélyt és dokumentumot be kell szerezni, ami nélkül az eladás nem bonyolódhat le. Ezeknek a megszerzésében egy ingatlanközvetítő hathatós segítséget nyújthat számunkra, hiszen ez az alábbi dokumentumok beszerzését jelentheti:

  • tulajdoni lap
  • energetikai tanúsítvány

Segíti eladásra felkészíteni az ingatlant!

Sokszor ha önerőből próbáljuk értékesíteni ingatlanunkat, akkor nem mindig figyelünk olyan apróságokra, mint a lakberendezés, vagy épp a felesleges dolgok eltakarítása.

Egy képzett, munkájára adó ingatlanos akár még ilyen apróságokra is felhívhatja figyelmünket, ami a gyorsabb ingatlan értékesítéshez járulhat hozzá.

Folyamatosan keresi a potenciális vevőket!

Az igazán lelkiismeretes és persze szakképzett közvetítő nem kelti egyetlen eladó partnerben sem az elhanyagoltság érzését. A folyamatos kommunikációval biztosít minket, hogy folyamatosan a középpontjában vagyunk. Emellett ha nem is minden héten kétszer, de relatíve folyamatosan hozza házhoz a potenciális vevőjelölteket.

Prezentálja az ingatlant a vevőknek!

A vérprofi ingatlanközvetítő nem csak házhoz hozza a vevőt, hanem az ingatlant is teljes egészében prezentálja, annak minden előnyét kiemelve. Természetesen mivel az ingatlanos pártatlan szereplő az eladás során, ezért az ingatlan hátrányait is meg kell említeni a vevők számára, hiszen az esetleges titkolózás egy ismert hibáról később akár pereskedés alapja is lehet.

Segít megkötni az adásvételi szerződést!

Az ingatlan közvetítők az értékesítési procedúra során az adásvételi szerződés megkötésében is hathatós segítséget nyújtanak. Amellett, hogy a szerződés szövegezését elkészítik, egyeztetik az adatokat eladói és vevői részről is, valamint az egyéb igényeket is segítenek rögzíteni a szerződés megkötés előtt, hogy a jegyző előtt, már csak a konkrét aláírásra legyen gondja a feleknek.

Összegezve:

Egy megbízható, tapasztalt ingatlanközvetítő tehát számos téren nyújthat nekünk segítséget, mindezek pedig egy célt szolgálnak, hogy az eladó minél hamarabb értékesíthesse eladni kívánt ingatlanát.