Egy otthonos fürdőszoba tökéletes hangsúlyt teremt meg az újonnan felújított lakásban. Fontos, hogy világos színeket használjunk, amelyek tágítják a teret, a kiegészítők pedig lehetnek hűvösebb, akár kék árnyalatban pompázó darabok is. De vajon milyen kellékekre van szükségünk? Ebből a cikkből minden kiderül!

Otthonos fürdőszoba kialakítása

Ki ne szeretne egy fiatalos és modern zuhanyzót magának, ahol nyugodtan és kényelmesen készülhet fel egy újabb napra. Ehhez a legjobb világos, főleg fehér színeket használni, amelyek nemcsak nagyobbá teszik a teret, de még hangulatot is teremtenek. A fehér és a kék kombinációja ellensúlyozhatja a kis alapterület hatását, megnövelve ezzel a helyiséget. A helytakarékos kialakításhoz hozzátartozik továbbá, hogy egyesítjük a zuhanyzót a káddal, így akár helyet is spórolhatunk.

 

A berendezés esetén válasszunk egyenes vonalvezetésű formákat, amelyek nemcsak modernek, te praktikusak is egyben. A zuhany kellékeit a fülkében érdemes elhelyezni, a bútorokkal pedig a rendről és a tisztaságról tudunk megfelelően gondoskodni.

Fürdőszobai kiegészítők

A kiegészítők a fürdőszobába webshopból is beszerezhetőek, amivel pénzt és energiát is tudunk spórolni. Ezzel békebeli, nosztalgikus, de még elegáns bájt is kölcsönözhetünk a helyiség számára. A webáruházak kínálatában számos vintage darab közül választhatjuk ki a fürdőszobánkba legjobban illeszkedő darabot. Legyen szó szappantartóról, törölközőtartóról, WC papír tárolóról, vagy éppen szappanadagolóról egyaránt, az interneten szinte bármit beszerezhetünk.

Tükrök használata

A tér nyújtását tükrök segítségével is elérhetjük. Az optikai trükk egyszerű, ám nagyon jól működik. A hosszúkás vagy éppen ovális darabok nemcsak hasznosak, de még elegánsak is egyben. Bár a plafonig érő termékek jóval költségesebbek lehetnek, amennyiben tehetjük, válasszunk ilyen tükröt, ami luxus-érzetet kelthet bennünk.

Tároló egységek a fürdőszobába

Rendet rakni a zuhanyzóban sosem egyszerű, hiszen rendszerint túl sok mindent tárolunk ebben a helyiségben. A takarításhoz szükséges eszközök, a tisztálkodó szerek, a törölközők és egyéb kiegészítők rengeteg helyet foglalnak el egy aprócska fürdőszobában. Sokan még mindig alábecsülik a különböző bútorok hasznosságát, pedig ezekbe szinte mindent elrejthetünk a kíváncsi szemek elől. A beépített szekrényekkel ráadásul helyet is spórolhatunk, így betehetjük őket kisebb méretű helyiségbe is. Ne feledkezzünk meg továbbá a mosdók alatti tárolókról sem, amelyek nagyban megkönnyíthetik a mindennapi életünket. Elhelyezhetjük bennük a legapróbb dolgokat is, mint a sampon, a borotva, vagy éppen az éppen nem használt fürdőszobai szőnyeg.

Összegezve

Egy otthonos fürdőszobára mindenkinek szüksége van egy szép ingatlanban. Ehhez azonban kiegészítőket is be kell szereznünk, amely lehet egy beépített bútordarab, egy tér nyújtására alkalmas tükör, illetve számos egyéb kellék is egyaránt. A kiegészítők a fürdőszobába webshopból is beszerezhetőek, ahol számos vintage és rusztikus darab közül is válogathatunk. Nem is kell ennél több egy hangulatos helyiség megalkotásához!