A 2021 októberétől elérhető MNB Zöld Otthon Programja magas összegű hitelt tesz elérhetővé maximum 2,5%-os kamatozással. Ahogy az várható volt, a zöld otthon programra alkalmas ingatlanok négyzetméterára emelkedni kezdett. A legnagyobb problémát mégsem ez jelenti, hanem az, hogy alig pár ezer zöld hitelre alkalmas ingatlant hirdetnek, így az érdeklődőknek igyekezniük kell. Lássuk, hogy hol, mennyi és milyen áron megvehető zöld otthon kompatibilis ingatlan van Magyarországon.

NHP zöld hitelre alkalmas ingatlanok százalékos megoszlása megyénként

Valószínűleg sokan nem lepődnek meg, hogy a legtöbb zöld hitelre alkalmas ingatlant Budapesten és Pest megyében árulják. A zöld otthon programra alkalmas ingatlanok 44%-át Budapesten hirdetik, míg Pest megye 23%-al képviseli magát.

Harmadik legtöbb NHP képes ingatlan Komárom-Esztergom megyében van (5%). Somogy megye, Bács-Kiskun megye és Hajdú-Bihar megye adja Magyarország zöldhitelre alkalmas ingatlanjainak a 4-4%-át, míg Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye és Zala megye 2-2%-át. A többi megyében nagyon kevés ilyen ingatlan található (1-1%).

További hasonló cikket találhatsz még a megveszLAK linktr.ee oldalán is. Ha szeretnéd tovább olvasni, akkor kattints ide.