Amikor ingatlan vásárlásról van szó, a többség egyszerűen csak eladó házat, lakást, nyaralót, vagy telket keres. Azonban van egy szűkebb réteg, akiknek speciálisabb elképzeléseik vannak. Van például olyan, hogy valaki nem is csak egyszerű lakásra vágyik, hanem szeretne egy penthouse lakást venni, vagy egy loft lakást. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak Magyarország 6. leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.

 

Penthouse lakások

A penthouse eredetileg egy olyan önálló lakóházat jelent, melyet emeletes házak tetejére építenek, jellemzően nagy terasszal és tetőkerttel. Manapság már nem csak az emeletes házak legfelső szintjén található önálló lakóházat értjük alatta. A penthouse lakások közös jellemzője az alatta lévő lakásoktól eltérő kialakítás, a luxus, a legfelső szinten helyezkedik el és óriási terasszal rendelkezik.

Loft lakások

A loft, mint ingatlan típus az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy iparvárosokban sok gyárat zártak be. Ezután kezdték el kihasználni ezeket az ipari használatra épített gyárakat, üzemeket és raktárépületeket lakáscélra. Magyarországon csak néhány éve kezdtek el loft lakásokat kialakítani.

A loft stílusra jellemző a hatalmas egybefüggő tér és az óriási (5-6 méter) belmagasság. A loft lakások annál menőbbek, minél kevésbé vesztik el az eredeti gyár, vagy raktár kinézetüket. A stílusukhoz a minimalizmus áll a legközelebb.

Kétgenerációs házak

A kétgenerációs házak legnagyobb előnye, hogy a nagyszülőktől kezdve az unokákig együtt élhet a család, ezért sokan építettek kétgenerációs házat az elmúlt 50 évben. A kétgenerációs házak hátránya a nagy méretből adódik ugyanis, ha nem lehet lezárni a különböző szinteket, akkor elég magas lehet a rezsi számla.

Garzon lakások

A garzon lakás mint típus, jellemzően kis méretű (15-25m2) összkomfortos lakások, amik nagyon kedveltek az egyedül élők és a gyermektelen párok, vagy a nyugdíjasok körében. A garzonok nagyon keresettek. Egy felújított, látványosan berendezett és háztartási gépekkel felszerelt egyszobás kis lakás négyzetméterára jelentősen meghaladhatja a környék átlagárait.

Parasztházak

Sokan szeretnének a lakások helyett inkább házban lakni, aminek számos előnye van. A parasztházak kedvelői sokszor új életet lehelnek az akár többszáz éves házakba. Egy jól megépített parasztház egy nagy felújításhoz remek alapot tud képezni. Arra figyelni kell, hogy a ház alapja és víz szigetelése rendben legyen.

Kertkapcsolatos lakások

A kertkapcsolatos lakás azért népszerű, mert a lakáshoz tartozik egy (jellemzően több lakással közös) kert terület is, ahova ki lehet ülni, pihenni, sütögetni, stb. A kertkapcsolatos lakások ez miatt jellemzően többe kerülnek, mint a hagyományos lakások. A covid járvány óta a kertkapcsolatos lakások még jobban felértékelődtek.

Frissítés. Annyira sok speciális keresési lehetőség várja az ingatlan keresőket a megveszLAK.hu ingatlan hirdetési portálon, hogy folytatni kellett a cikket.

Okosotthonok

Az okosotthon lényegében egy olyan koncepció, amely magában foglalja mindazokat a technológiai megoldásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek az otthonukat automatizálják és gazdaságosabbá, illetve kényelmesebbé tegyék.
 

Energiatakarékos házak, lakások

Az energiatakarékos házak és lakások egyre keresettebbek lesznek a közeljövőben. Ez az oldal a maximum BB besorolású házakat és lakásokat listázza.

Akadálymentesített ingatlanok

Az akadálymentesített ingatlanok szintén egy nagyon speciális réteget céloz, ugyanis a listázó oldal a rászorulóknak próbál segíteni az otthon megtalálásában.

Könnyűszerkezetes házak, készházak

A könnyűszerkezetes házak ránézésre nem különböznek a hagyományos házaktól. A könnyűszerkezetes házépítésnél a helyszínen már csak szerelési munkákat kell elvégezni. A könnyűszerkezetes házaknál az alapot ugyanúgy vasbeton technológiával készítik el, mint a téglaházaknál, csak kisebb súly teherbírására méretezik, így az alapozás nem jelent számottevő különbséget a hagyományos házakhoz képest.

Mobilházak

A mobilház felépítménynek számít: az alapja egy vasváz, ami szendvicsszerkezetet tart. A mobilházat gyakran összekeverik a konténerházzal, azonban vannak fontos különbségek a kettő között. A mobilházat teljes egészében a gyártó készíti el, és kész állapotban szállítja le a telepítési helyre, vagy telekre. Mobilházakat elsősorban nyaralóként érdemes telepíteni, de akár hosszútávú tartózkodásra is alkalmasak.

Zöld hitelre alkalmas ingatlanok

Az MNB zöld eszköztár-stratégiájának részeként a Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében elinduló NHP Zöld Otthon Program a zöld lakáshitel piac létrejöttét segíti elő. Zöld hitelre alkalmas ingatlanok azok, melyek új építésűek és legalább BB energetikai besorolásúak valamint évente legfeljebb 90 kWh lehet a lakás, vagy ház primer energiafogyasztása négyzetméterenként.

Azonnal költözhető ingatlanok

Sokan vannak, akik szeretnének a lehető leghamarabb beköltözni az új otthonukba, mikor megveszik. Az azonnal költözhető ingatlanokat gyüjtő oldal nekik készült.

Medencés házak

A tehetősebb ingatlan keresőknél lehet találkozni olyan igénnyel, hogy valaki szeretne olyan házat, amihez már tartozik kiépített medence. A medencés házakat gyüjtő oldal nekik készült.

Mediterrán házak

Ez egy nagyon speciális igény. Vannak olyan ingatlan keresők, akik kedvelik a mediterrán stílust és kifejezetten mediterrán házat keresnek. A megveszLAK-on erre is van lehetőség.

Passzív házak

Aki rendelkezik megfelelő tőkével és még komolyabban veszi a rezsi mértékét, az akár passzívházat is könnyen találhat a megveszLAK-on. Ezt jelenleg elég kevesen tehetik meg, de az biztos, hogy egy passzívház sok évtizeden keresztül olcsón fenntartható és jó befektetés lesz.

Új építésű házak, lakások

Az új építésű lakás sokkal jobban kamatoztatható befektetés, mint a használt lakás. Könnyebben kiadható, alacsony rezsijű, alkalmazkodik a mai igényekhez. Egy új építésű, korszerű, energiahatékony, környezet-tudatos ház kiváló befektetés, különösen, ha preferált környéken található. Új építésű házat sokan keresnek.

Luxus ingatlanok keresési lehetősége

A megveszLAK.hu főoldalán több, mint 25 különböző speciális keresési lehetőség linkje található, amik a speciális ingatlanra vágyók igényeit is ki tudja elégíteni, mint például a luxus ingatlanok gyűjtő oldala, ahol az összes luxus ház, luxus lakás és luxus nyaraló található meg egy helyen a megveszLAK-on hirdetett ingatlanok közül.

Közvetlen vízparti ingatlanok

Sokan keresnek olyan nyaralót, vagy házat, ami a víz közelében van. Nekik készült a vízparti ingatlanokat gyüjtő oldal. Az ingatlanok többsége nyaraló, ház, vagy lakás.

Vízparti ingatlanok

Nem csak a Balaton körül kereshetsz ingatlant, hanem külön a Balaton déli partján és a Balaton északi partján is. Ha pedig nyaralót keresel a balcsin, akkor az eladó balatoni nyaralók oldalt böngészd. Ezeken kívül a Dunakanyarban, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül is keresgélhetsz.

Olcsó albérletek

A megveszLAK-on sokféle keresés található, ami a kifejezetten olcsóbb megoldásokat keresőknek készült. Ezek közül való az olcsó albérleteket listázó oldal. Természetesen ezen az oldalon is lehet szűrni településre. Az egyik legnépszerűbb oldal az olcsó budapesti albérleteket gyűjtő oldal.

Egyéb speciális keresések

Ha az Őrségi ingatlanok között szeretnél böngészni, akkor már erre is van lehetőséged.