Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kaphatók már okosotthonok Magyarországon?​​​​​​​

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte az okosotthonok, így nem meglepő, hogy Magyarországon is évek óta határozott növekedést mutat az okosotthonok aránya. Lássuk, hogy mitől is lesz egy ház, vagy lakás okosotthon és hogy lehet-e ilyet kapni Magyarországon.

Mi is az az okosotthon?

Az okosotthon kérdése rendkívül összetett dolog. Az okosotthon lényegében egy olyan koncepció, amely magában foglalja mindazokat a technológiai megoldásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek az otthonukat automatizálják és gazdaságosabbá, illetve kényelmesebbé tegyék.

0 Tovább

Az ideális páratartalom szerepe a lakótérben

A levegő megfelelő páratartalma fontos komforttényező a lakótérben. A túl magas és a túl alacsony páratartalom is negatív hatással lehet.

Minden helyiségnek megvan a maga optimális páratartalma, használatától és állapotától függően.

A levegő minősége, páratartalma és hőmérséklete nem csak az emberek létfontosságához szükséges.

A szobanövények számára az optimális páratartalom 40-70%, elektronikai és háztartási készülékekhez 45-60%, könyvek, régiségek és bútorok esetében 40-60% az optimális. A páratartalom nem csak a lakóházaknál fontos tényező, hanem a mobilházaknál is, amik jellemzően sokkal kisebbek, mint a lakóházak.

0 Tovább

8 tipp, hogy könnyebben adhasd el az ingatlanodat​​​​​​​

Abban az esetben, ha új otthonra vágyunk és szeretnénk megválni jelenlegi ingatlanunktól, nem árt ha bevetünk egy pár dolgot, hogy mindenképp sikerrel járjunk. Mostani cikkünkben megemlítünk 8 tippet, hogy könnyebben adhasd el az ingatlanodat.

1, Nézzünk úgy az ingatlanra, mintha NEM a miénk lenne!

Legelső lépésként tekintsünk a vevő szemével ingatlanunkra és alaposan nézzük át otthonunk minden részét, képeljük azt, hogy meg akarjuk vásárolni a lakást és keressük az ott rejtőző hibákat. Ám ha ez mégsem működne, mert már hozzászoktunk otthonunk látványához és hibáit szinte már észre sem vesszük annak apróbb hiányosságait, jó ötlet, ha megkérünk egy ismerőst, hogy segítsen min kéne változtatnunk a könnyebb eladás érdekében.

0 Tovább

Melyek a naperőművek előnyei?

Kevesen tudják, de Magyarországon az éves napsütéses órák száma 2100 - 2300 közé tehető, ami lényegesen kedvezőbb, mint a napelem telepítésben élen járó Németországban. A napenergia tehát hazánk földrajzi elhelyezkedésének és éghajlatának köszönhetően igen jól hasznosítható.

Ha már foglalkoztál a naperőmű telepítés gondolatával és tanulmányoztad a lehetőségeket, valószínű találkoztál azzal a rendkívül meggyőző adattal, hogy ha a Föld egészét érő napsugárzást teljes egészében hasznosítani tudnánk, mindössze egyetlen óra alatt fedezhetnénk bolygónk összlakosságának éves áramigényét. Sajnos erre nincs lehetőség.

0 Tovább

Hogyan lehet otthonos a fürdőszobám?

Egy otthonos fürdőszoba tökéletes hangsúlyt teremt meg az újonnan felújított lakásban. Fontos, hogy világos színeket használjunk, amelyek tágítják a teret, a kiegészítők pedig lehetnek hűvösebb, akár kék árnyalatban pompázó darabok is. De vajon milyen kellékekre van szükségünk? Ebből a cikkből minden kiderül!

Otthonos fürdőszoba kialakítása

Ki ne szeretne egy fiatalos és modern zuhanyzót magának, ahol nyugodtan és kényelmesen készülhet fel egy újabb napra. Ehhez a legjobb világos, főleg fehér színeket használni, amelyek nemcsak nagyobbá teszik a teret, de még hangulatot is teremtenek. A fehér és a kék kombinációja ellensúlyozhatja a kis alapterület hatását, megnövelve ezzel a helyiséget. A helytakarékos kialakításhoz hozzátartozik továbbá, hogy egyesítjük a zuhanyzót a káddal, így akár helyet is spórolhatunk.

0 Tovább

lakasguru

blogavatar

Lakás, kégli, kulipintyó, hajlék, pecó, kvártély - ők lesznek a főszereplők.