Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

11 Izgalmas és meghökkentő ingatlan fotó

Az embereknek néha elég furcsa izlésük van, amit sokszor ki is élnek az ingatlanoknál. Összeválogattunk Neked párat ezekből. Nézd meg a képeket és döntsd el magad, hogy tetszik-e amit mások alkottak. A végére tartogatok egy izgalmas ingatlant is. Bekukkanthatsz az egyik leghíresebb akciósztár otthonába.

Egy igazán szőrnyű konyhabútor. Tényleg van olyan, akinek ez tetszik? Bizonyára, különben nem költött volna rá egy halom pénzt.

izgalmas ingatlanok szörnyű ingatlanok

0 Tovább

Hogy alakult a két- és háromgyerekeseknek szánt ingatlanok piaca idén

Idén márciusban az ingatlan.com elemzése az ingatlanpiac további áremelkedését jósolta az új támogatások piacélénkítő hatása miatt. Lássuk, hogy hogy állnak az ingatlan árak most.

0 Tovább

Klíma a lakásban

Milyen értéket képvisel egy ingatlanban a klíma? Érdemes –e klímát szerelni a lakásba, ha szeretnénk magasabb áron eladni? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek az ingatlanokkal foglalkozó fórumokon, ezért utána jártunk.

Értéknövelő tényező-e a klíma?

Ha már kérdeztük ezt ingatlanostól, akkor tudjuk, hogy ők rávágják azt, hogy nem, nem az. Hiszen a klíma nem olyan drága dolog, hogy a lakást többért lehessen eladni miatta.

De ha mélyebbre ásunk a témában, akkor kiderül, hogy már a lakás hirdetésére is többen kattintanak, ha benne van, hogy klíma van.

Gyorsabban vevőre talál az a lakás, amelyikben van klíma, mint a hozzá nagyon hasonló klíma nélküli.

A mai időjárási körülmények között, amikor 35-40 fok is lehet a lakásban, gyakorlatilag aranyat ér, ha van klíma, és nem nekünk kell a beépítéssel és az engedélyekkel vacakolni. Ne felejtsük el, egy klímát nem csupán megvenni kell, hanem elfogadtatni a lakóközösséggel a külső egységet. Esetleg építési engedélyt is kell szerezni rá az önkormányzattól.

Tehát írjuk oda a hirdetésbe, említsük meg mindenhol, ha klimatizált lakást szeretnénk jó áron eladni.

Így lesz mégis értéknövelő lehet a klíma!

Azt mondják, mindig van kivétel a szabály alól, és ez most is így van. Van két-három olyan eset, amikor a klíma berendezés meglét jelentősen növelheti az ingatlan értékét!

Az egyik ilyen eset, ha nagy családi házról van szó, melybe központilag van beépítve a klímarendszer.

A másik, ha tetőtéri lakásról van szó, ez esetben muszáj, hogy legyen klíma, különben meg lehet sülni a lakásban.

A harmadik eset pedig az, amikor fűteni lehet a klímával, és a lakás így is van kialakítva. Mert ez esetben ez komoly anyagi hasznot jelent télen, nyáron pedig kibírható hőmérsékletet.

Klíma témában sok hasznos információt olvashat a klimavalasztas.hu weboldalon.

Összegezve

Vitatott kérdés az ingatlan értékesítésben, hogy a klímaberendezés meglét értéknövelő eszközben számít-e. Hiszen a klíma nem drága, nem lehet ennyivel „drágábban” adni az ingatlant. Ugyanakkor előfordul, hogy klíma nélkül szóba se jöhet az ingatlan, mint például egy tetőtéri lakásban. És van olyan eset, amikor igenis bele kell számítanunk a lakás árába, mert anyagi hasznot jelent majd a vevőnek az, hogy klímával fűtjük a lakást. Klímával fűtűnk, és ez nem emeli meg a villanyszámlánkat, viszont nem jön fűtésszámla.

0 Tovább

A fürdőszoba a lakás központi része

A modern fürdőszoba részei

Egy modern fürdőszobából már nem hiányozhat a zuhanykabin. Életünk felgyorsult, ezért a fürdésre nem mindig van időnk. Egy gyors zuhanyzás sokszor sokkal praktikusabb. Persze egy modern akrilkádban is lehet zuhanyozni a megfelelő kiegészítőkkel, pl. egy kádparavánnal vagy zuhanyfallal.

zuhanykabin kád szaniter

0 Tovább

Miért éri meg egy családi ház kertjébe medencét építtetni?​​​​​​​

A családi ház iránt érdeklődők számára megvannak azok a kritikus területek, amelyekre fokozott figyelmet szoktak fordítani az ingatlanportálok böngészésekor.
Ilyen lehet például a tetőszerkezet kora, a hőszigeteltség, a nyílászárók tulajdonságai, és nem meglepő módon: a kert állapota is.

Egy szép és rendezett kert már a képeket nézegetve is azt a benyomást keltheti magáról az ingatlanról, hogy annak állapota nem különb, a tulajdonosai odafigyeltek rá, szépen ápolták.
De vajon melyek azok a berendezések, melyek egy kertet igazán vonzóvá tehetik? Egy szépen kialakított virágágyás, vagy akár egy fészer, mind esztétikában, mind a funkcionalitásban rendelkezik hozzáadott értékkel, akárcsak egy gyermekek számára kialakított saját játszótér.

Van azonban egy kerti elem, melynek a figyelem felkeltési faktora jóval kimagaslik a többi lehetőség közül, és ez a tulajdonsága az ingatlan értékesítésekor is előnyhöz juttatja az eladót. Ez a kiegészítő nem más, mint a kerti medence.

medence polimedence polipropilén medence

0 Tovább

lakasguru

blogavatar

Lakás, kégli, kulipintyó, hajlék, pecó, kvártély - ők lesznek a főszereplők.